Cum functioneaza Google si motoarele de cautare

Cum functioneaza de fapt Google si motoarele de cautare?

In aceast post vei afla cum functioneaza de fapt motoarele de cautare Google, Bing, Ecosia, DuckDuckGo, etc.

Pe arterele informationale ale internetului, motoarele de cautare sunt punctele de legatura intre utilizator si miliarde de site-uri web. Cu ajutorul unor algoritmi inteligenti, operatorii de motoare de cautare se asigura ca vei obtine informatiile pe care le cauti.

  • Googlebot este un program robot al inginerilor Google, ce navigheaza prin site-urile web, urmarind fiecare link pe care il gaseste si care este autorizat sa il urmareasca (termen tehnic: Googlebot “crawleaza” site-urile web).
  • In acest proces, Googlebot adauga aceste pagini in “indexul” Google si formeaza astfel o baza de date uriasa de URL-uri (adrese web) stocate.
  • In momentul cand introduci cuvinte pentru o cerere de cautare in Google si apesi Enter, Google calculeaza direct lista de rezultate ale cautarii si incearca sa se potriveasca cat mai bine rezultatele cu intentia ta de cautare.
  • Google va prezenta o selectie a celor mai bune rezultate (in opinia sa) pentru cererea si intentia ta de cautare.

Cum functioneaza acest lucru?

Programe informatice care actioneaza in mod autonom, asa-numitele “web crawlere”, cerceteaza internetul din intreaga lume non-stop pentru a obtine cele mai recente date de pe site-urile web. Apoi aceste date vor fi analizate, interpretate si clasificate. Informatiile colectate in cadrul acestui proces sunt introduse intr-un registru de cuvinte cheie si titluri, apoi catalogate si administrate asemanator unei biblioteci bine gestionata. Daca un motor de cautare primeste o cerere de cautare din partea ta, aceasta cerere este procesata in cateva milisecunde (sunt de parere ca sortarea se execulta in timp real cu ajutorul Robotului A.I. , de aceea primim si sugestii de completare automata in timp ce scriem cuvintele pentru cautare ) iar prin lista de rezultate, puteti ajunge la pagini web cu un potential de interes crescut printr-un singur clic sau atingere.

De obicei, motoarele de cautare lucreaza pentru utilizator in mod gratuit, insa nu degeaba. Majoritatea motoarelor de cautare traiesc din colectarea si evaluarea datelor dumneavoastra, cum ar fi termenii si intentia de cautare, paginile web pe care le-ati vizitat, dar si informatii despre cat timp ati vizualizat un anumit continut. Aceste date sunt colectate cu ajutorul unor mici fisiere de tip text, asa-numitele cookie-uri, care sunt stocate pe computerul sau dispositivul tau mobil. Acest lucru este util, de exemplu, pentru a nu fi nevoit sa te conectezi din nou la un anumit site web. De asemenea, acesta permite motorului de cautare sa imbunatateasca in mod continuu calitatea rezultatelor de cautare care iti sunt oferite. In schimb insa, primesti adesea reclame adaptate special pentru tine, acestea fiind create in legatura cu comportamentul tau de cautare pe internet.

Link-uri utile:

Vrei sa aflii mai multe despre SEO?

Afla toate noutatile din domeniul marketingului digital, cele mai bune tehnici si strategii SEO pentru afacerea ta. Te voi tine la curent cu informatii actuale despre:

Cursuri SEO gratuite
Cele mai bune sfaturi SEO
Strategii de Marketing local
Metode de crestere a unei afaceri mici
Structura site-ului web si legaturile interne
Optimizarea SEO pentru Bloggeri sau Influenceri
Instrumente pentru cercetarea cuvintelor cheie si analize SEO

Inscrie-te acum gratuit in Newsletter-ul meu informativ!

Subscription Form

Iti multumesc ca imi citesti blogul. Voi prezenta in curand mai mult continut despre SEO, despre rezultatele si puterea sa uimitoare! Daca esti interesat de SEO sau daca ai alte intrebari pentru mine, nu ezita sa le scrii aici in comentarii.

Vizualizari: 230
Christian SeoStar - Optimizare SEO

Succesul pe Google vine prin optimizare SEO pe termen lung.
Vorbesc din propria experienta si din exemplul meu, prin modul in care mi-am construit si dezvoltat cariera profesionala.
Sunt un expert SEO, cu o pasiune pentru a impartasi idei inovatoare si solutii practice pentru web si marketing digital. Cred ca internetul nu ar fi fost ceea ce este astazi, fara motoarele de cautare si toate domeniile SEO.

Voi prezenta in curand pe Blogul SeoStar.ro mai mult continut despre SEO, despre rezultatele si puterea sa uimitoare si in general despre ce este SEO!

Daca esti incepator in domeniul SEO, iti recomand cu tarie sa te inscrii la cursul pe care il ofer gratuit. Am scris de asemenea si despre cursurile SEO pe care le recomand.

Daca esti interesat de optimizarea SEO sau daca ai alte intrebari pentru mine, nu ezita sa ma contactezi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *