Cum functioneaza SEO - optimizarea pentru motoarele de cautare

Cum functioneaza SEO?

Daca ai ajuns aici, inseamna ca:

  • Vrei sa iti maresti cunostintele despre cum sa optimizezi continutul site-ului tau web, pentru a obtine cea mai buna clasare posibila in motoarele de cautare.
  • Vrei sa descoperi care sunt conceptele din spatele algoritmilor motoarelor de cautare, cum ar fi Google.
  • Vrei sa iti cresti anumite abilitati ce te pot ajuta zi de zi in viata reala si le poti aplica intr-o cariera cum ar fi marketing digital sau la crearea de continut?
  • Sau vrei sa inveti cum sa aliniezi SEO in afacerea tu cu strategiile generale de marketing?

Daca cel putin unul din motivele mai sus enumerate este ceea ce cauti, atunci acesta este punctul tau de inceput!

Hai sa ne imaginam ceva foarte simplu:

Site-ul tau nu este altceva decat biroul sau magazinul tau digital.

Acum intrebarea este: ce se intampla daca nu renovezi magazinul sau biroul, nu-l cureti niciodata si nu investesti timp sa-l intretii? Sau ai un restaurant, un bar, o cafenea, o florarie sau un coafor si ai la vedere lista de preturi veche, pe care din lipsa de timp sau neglijenta ai uitat sa o actualizezi?

Nimeni nu o sa cumpere sau o sa apeleze la serviciile tale fiind speriat de stadiul in care se afla fatada si spatiul interior al afacerii tale. Nimeni nu vrea sa vada lucruri neingrijite sau sa primeasca informatii neactualizate si incomplete. Nici Google nu doreste asa ceva!

Pentru a intelege cum functioneaza SEO, este necesar sa intelegi mai intai cum functioneaza Google si Co.

Pentru a decide ce site-uri web se afla pe pozitile 1, 2, 3 sau 50 pentru un termen de cautare, Google foloseste diferite criterii si procese foarte complexe care implica in calcul peste 200 de factori. Un astfel de factor este de exemplu Inteligenta Artificiala (I.A. sau A.I. in engleza) folosita de Google pentru a intelege continutul unei pagini web. O data cu depasirea cautarilor efectuate pe Computer de catre cele pe Mobil, undeva la mijlocul anului 2015, Google a lansat primul sau Robot-AI, sub numele de RankBrain. Care sunt cu precizie acesti factori si cum influenteaza exact rezultatele unei cautari pe internet, ramane din pacate un secret. Cu toate acestea, cei mai importanti factori sunt cunoscuti de catre Managerii SEO (sau cel putin presupunem cu totii ca ii cunoastem!) si pot fi impartiti in trei domenii generale, acestea fiind cunoscute si sub numele de “discipline SEO clasice”: On-Page, Off-Page si Tehnic.

Aici am scris mai multe despre cum funtioneaza Google si in general motoarele de cautare.

Totusi, ce este SEO si de ce este important?

Optimizarea moderna a site-urilor web pentru motoarele de cautare se numeste SEO si se refera mai degraba la o mare varietate de discipline si skill-uri care sunt mai mult sau mai putin dependente unele de altele, influentanduse reciproc.
Scopul SEO este de a imbunatati pozitia site-ului tau in paginile de rezultate ale cautarilor.

CUM FUNCTIONEAZA CRAWLERELE WEB ALE MOTOARELOR DE CAUTARE
Desi trebuie sa dezvolti continutul in functie de vizitatorii tai si nu de motoarele de cautare, este bine sa inveti cum functioneaza motoarele de cautare. Trebuie sa intelegi acest lucru si de asemenea, elementele pe care le cauta motoarele de cautare pentru a clasifica un site. Cunoasterea acestor aspecte te va ajuta sa le folosesti in mod corespunzator pentru a imbunatati clasarea in SERP-uri fata de concurenta ta.

CERCETAREA SI PLANIFICAREA CUVINTELOR CHEIE
Trebuie sa descoperi cuvintele cheie competitive si sa gasesti cuvinte cheie care sunt usor de clasat. De asemenea, trebuie sa utilizezi diferite instrumente pentru a efectua cercetarea cuvintelor cheie si sa identifici diferite tipuri de cuvinte cheie.

CREAREA DE CONTINUT DE CALITATE
Tot ceea ce reprezinta un continut bun este clasat foarte bine si rapid in rezultatele de cautare. Informatii de ce ar trebui sa te ocupi de un blog si sfaturi pentru a crea un post excelent gasesti pe blogul Seo Star.

IMPLEMENTAREA UNUI PROIECT DE LINK BUILDING EFICIENT
Link-urile sunt cel mai activ si intensiv element care determina clasamentul unui site web de catre Google, Bing, etc. Dar link building-ul este si unul dintre cele mai dificile aspecte ale optimizarii Off-Page.

Fie ca esti la inceput de drum sau esti in industria SEO de ceva timp si vrei sa stii unde te situezi printre ceilalti colegi, aceasta lista te va ajuta cu siguranta. Ea enumera 14 abilitati SEO de baza, pe care fiecare practician SEO trebuie sa le cunoasca.

  • #1: Creaza o lista de cuvinte cheie relevante
  • #2: Analizeaza rezultatele competitiei de pe prima pagina Google
  • #3: Creaza ceva diferit si un content mai bun, creat special pentru vizitatorii sau clientii tai
  • #4: Adauga un carlig (link sau “cârlink” cum imi place mie sa ii spun)
  • #5: Optimizeaza On-Page
  • #6: Optimizeaza pentru intentia vizitatorilor tai
  • #7: Concentreaza-te pe UX si designul continutului
  • #8: Optimizarea tehnica a site-ului si a paginii web (de ex. HTML, CSS, JavaScript)
  • #9: Optimizarea pentru dispozitivele mobile (telefon si tableta)
  • #10: Optimizarea datelor structurale si pentru algoritmii Google
  • #11: Creaza linkuri catre pagina ta
  • #12: Optimizeaza site-ul Off-Page
  • #13: Optimizeaza rezultatele pe plan local (daca este cazul)
  • #13: Imbunatateste si actualizeaza continutul
  • #14: Publica informatii despre pagina ta pe Social Media

Vrei sa aflii mai multe despre SEO?

Afla toate noutatile din domeniul marketingului digital, cele mai bune tehnici si strategii SEO pentru afacerea ta. Te voi tine la curent cu informatii actuale despre:

Cursuri SEO gratuite
Cele mai bune sfaturi SEO
Strategii de Marketing local
Metode de crestere a unei afaceri mici
Structura site-ului web si legaturile interne
Optimizarea SEO pentru Bloggeri sau Influenceri
Instrumente pentru cercetarea cuvintelor cheie si analize SEO

Inscrie-te acum gratuit in Newsletter-ul meu informativ!

Subscription Form

Iti multumesc ca imi citesti blogul. Voi prezenta in curand mai mult continut despre SEO, despre rezultatele si puterea sa uimitoare! Daca esti interesat de SEO sau daca ai alte intrebari pentru mine, nu ezita sa le scrii aici in comentarii.

Vizualizari: 1196
Christian SeoStar - Optimizare SEO

Succesul pe Google vine prin optimizare SEO pe termen lung.
Vorbesc din propria experienta si din exemplul meu, prin modul in care mi-am construit si dezvoltat cariera profesionala.
Sunt un expert SEO, cu o pasiune pentru a impartasi idei inovatoare si solutii practice pentru web si marketing digital. Cred ca internetul nu ar fi fost ceea ce este astazi, fara motoarele de cautare si toate domeniile SEO.

Voi prezenta in curand pe Blogul SeoStar.ro mai mult continut despre SEO, despre rezultatele si puterea sa uimitoare si in general despre ce este SEO!

Daca esti incepator in domeniul SEO, iti recomand cu tarie sa te inscrii la cursul pe care il ofer gratuit. Am scris de asemenea si despre cursurile SEO pe care le recomand.

Daca esti interesat de optimizarea SEO sau daca ai alte intrebari pentru mine, nu ezita sa ma contactezi.

1 thought on “Cum functioneaza SEO?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *