Google Bard concurent pentru ChatGPT OpenAI

Google anunta concurentul pentru ChatGPT

New York Times a relatat la sfarsitul lunii ianuarie 2023 ca in viitor, in motorul de cautare Google ar urma sa fie integrate functii de chatbot. Astazi, suntem deja “in viitor” 😉

Google a anuntat ca va lansa un produs concurent cu ChatGPT.

Google intentioneaza sa dezvolte un chatbot numit BARD, precum si noi functii de inteligenta artificiala in Google Search si API-uri (interfete de programare) pentru dezvoltarea aplicatiilor de inteligenta artificiala. Acest lucru a fost anuntat de Sundar Pichai, seful Alphabet – compania mama a Google, intr-o postare pe blog. Acesta a descris programul, numit “Bard”, ca fiind un “serviciu experimental de inteligenta artificiala conversationala” care va putea raspunde la intrebarile utilizatorilor si va participa efectiv la conversatii.

Modelul lingvistic LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) va juca un rol central in eforturile Google in domeniul inteligentei artificiale. LaMDA a fost anuntat ca o “descoperire revolutionara in tehnologia conversationala” in anul 2021, dar nu a fost lansat oficial pana acum. Bard va folosi o varianta (actualizata cred eu) de LaMDA, potrivit Google.

Google vrea sa il testeze pe Bard mai intai intr-un cerc de testeri inchis

Initial, Google a lansat proiectul Bard doar pentru testeri de incredere (Trusted Tester), dar intentioneaza sa puna instrumentul la dispozitia unui public mai larg in urmatoarele saptamani. Scopul lui Bard este de a permite utilizatorilor sa faca cereri mai detaliate pentru cautarea pe internet si sa primeasca raspunsuri la fel de detaliate, asa cum se intampla in prezent cu ChatGPT.

Google lucreaza de mult timp la inteligenta artificiala si a promis deja o alternativa ChatGPT integrata in Google Web Search, pe care a vrut de fapt sa o anunte in cadrul unui eveniment miercuri.

Sundar Pichai scrie: “Vom combina feedback-ul extern cu propriile noastre teste interne pentru a ne asigura ca raspunsurile lui Bard vor indeplini standarde inalte de calitate, siguranta si realism.”

Bard se foloseste de informatii de pe internet pentru a oferi raspunsuri actualizate si de calitate. ChatGPT nu se documenteaza activ pe internet, gradul sau actual de cunostinte fiind anul 2021. La sfarsitul anului trecut, compania OpenAI a facut public software-ul ChatGPT, care poate formula in cateva secunde texte care “par a fi scrise de un om”. Tehnologia a facut senzatie, dar a starnit si ingrijorari: acesta tehnologie poate fi folosita pentru a trisa la scoala/universitate sau pentru a “produce” informatii false pe scara larga pentru a fi difuzate pe internet. De asemenea, ChatGPT ofera uneori raspunsuri false, iar acest lucru nu este mereu recunoscut de utilizatori. Google va proceda in mod ambitios, dar responsabil cu lansarea software-ului sau, ne-a asigurat Sundar Pichai.

Google dezvolta de mult timp software bazat pe inteligenta artificiala care poate comunica cu oamenii. In primavara anului 2018, Google a demonstrat functionalitatea unui program care a sunat la un restaurant pentru a face o rezervare – si care nu a fost recunoscut ca fiind un program computerizat.

Pe langa Google, cel mai mare concurent al sau – Microsoft, doreste de asemenea sa isi imbunatateasca propriul motor de cautare Bing cu ajutorul invatarii automate si A.I. Printre altele, functia de cautare va fi extinsa de catre generatorul de imagini Dall-E. Se pare ca Microsoft doreste sa integreze modelul ChatGPT-AI in Word, PowerPoint si Outlook si sa permita generarea automata de texte si e-mailuri. Microsoft este, de asemenea, un potential investitor puternic in OpenAI, start-up-ul responsabil pentru cele doua instrumente de inteligenta artificiala.

Este mult prea devreme pentru o evaluare, dar stacheta este plasata foarte sus!
Google nu numai ca trebuie sa recupereze, dar trebuie sa ajunga din urma si chiar sa depaseasca programul AI oferit de ChatGPT. De asemenea, Google intentioneaza sa dezvolte in timp instrumente noi si API-uri pentru a permite programatorilor sa dezvolte aplicatii ce se pot folosi de inteligenta artificiala. Google este pus sub o presiune strategica de catre ChatGPT si sunt sigur ca in viitorul apropriat o sa fim uimiti de catre BARD.
Tu ce parere ai?
Crezi ca domeniul SEO va fi afectat de tehnologiile de inteligenta artificiala?

Vizualizari: 396
Christian SeoStar - Optimizare SEO

Succesul pe Google vine prin optimizare SEO pe termen lung.
Vorbesc din propria experienta si din exemplul meu, prin modul in care mi-am construit si dezvoltat cariera profesionala.
Sunt un expert SEO, cu o pasiune pentru a impartasi idei inovatoare si solutii practice pentru web si marketing digital. Cred ca internetul nu ar fi fost ceea ce este astazi, fara motoarele de cautare si toate domeniile SEO.

Voi prezenta in curand pe Blogul SeoStar.ro mai mult continut despre SEO, despre rezultatele si puterea sa uimitoare si in general despre ce este SEO!

Daca esti incepator in domeniul SEO, iti recomand cu tarie sa te inscrii la cursul pe care il ofer gratuit. Am scris de asemenea si despre cursurile SEO pe care le recomand.

Daca esti interesat de optimizarea SEO sau daca ai alte intrebari pentru mine, nu ezita sa ma contactezi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *